9 tallers gratuïts de restauració a Tortosantic 2021

L'edició d'enguany contarà amb 9 tallers gratuïts per als visitants en els que s'ensenyaran tècniques de restauració d'antiguietats.

Tractaments per als mobles de fusta encerats, i/o envernissats:

Restauració: Des d'aclarir la fusta, amb “Aclaridor de fustes” o donar-los el color que ens agradi a les nostres fustes amb “Tintes de fusta”, fins a treure marques de gots, gerros, esgarrapades superficials i tornar-los la brillantor intensa amb els nostres “Restauradors de mobles encerats, o envernissats”.
Reparació: De mobles, després d'haver resolt el problema dels tèrmits, amb “Enduridor de la fusta”. Reparar petites esquerdes, forats o desperfectes amb les nostres “Zeres toves”, “Retoladors de retoc”, “Masilles de fusta”, etc.
Manteniment: Aplicar als seus mobles una protecció natural, amb les nostres famoses “Zeres de patinar”, o simplement mantenir-los nets i protegits amb la “Zera de manteniment”, en esprai….
Decorar: Realitzar un canvi radical, i pintar-los amb pintura decorativa efecte guix “Charme”, o donar-los un efecte rovellat, amb “Oxydé”,

Tractaments per al marbre:

Podrem arreglar un esvoranc, fins i tot unir dues peces trencades amb el kit “Repara marbre”.
Netejar, treure taques, fins i tot treure ratllades superficials amb el “Pulidor de marbres”.
Finalment, li donarem un acabat que protegirà i donarà una brillantor com la que tenia quan era nova, amb la “Pàtina marbres”

Tractament per als metalls:

Desgreixar, desoxidar, netejar, rejovenir i, finalment protegir els nostres objectes metàl·lics serà una tasca fàcil, amb els nostres productes adequats: “Desoxidant”, “Pulidor de metalls”, “Vernís protector” (en esprai), etc.

Tractament per a cuir:

Podrem tapar els defectes en tot tipus de cuirs i pells, tals com: ratllades, ratlles, parts arrelades, etc. amb el “Reparador cuir”.
Per netejar la pell “Sabó cuir”.
Finalment, protecció i manteniment amb el “Revitalitzador de la pell” (spray).
Per a cuirs més gruixuts, podrem aplicar la “Pàtina pell”. Suavitzarà i nodrirà les pells….

Sobre totes aquestes qüestions, els participants podran participar amb aplicacions pràctiques com a exemples, i preguntar sobre qualsevol dubte que tinguin o pugui sorgir.”